Bazându-se că ceea ce spune în live-uri pe Tik Tok va trece sub radarul presei mainstream, președintele AUR George Simion nu s-a mai rezumat la a face propaganda pro-rusă în mod indirect, respectiv mai voalat, ci și-a dat arama de moscovit pe față. Într-un live făcut recent pe Tik Tok - în timp ce strângea semnături în Parlament în cadrul pretinsei tentative de a iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu - președintele AUR George Simion a declarat că trupele NATO din Republica Moldova au drept scop "extinderea războiului", în condițiile în care realitatea se află la polul opus, Rusia fiind cea care a declanșat și poartă în continuare un război la scară largă contra Ucrainei. Mai mult, merită reamintit că Rusia e cea care a declanșat conflictul transnistrean și și-a trimis trupele în așa-zisa Transnistria, acestea staționând și în prezent în zona separatistă. Merită totodată punctat faptul că declarațiile cu pricina au fost făcute de George Simion în live-ul propagandistei pro-ruse Codruța Cerva.
Codruța Cerva: Ce caută trupele NATO în Republica Moldova? Sunt foarte mulți moldoveni pe live care se uită. Ce caută NATO în Republica Moldova?
George Simion: Nu știu ce caută... Să extindă războiul... Nu știu ce caută...
Codruța Cerva: Păi e rău, George!
George Simion: Da, știu că e rău.
Vedeți video (înregistrarea completă o regăsiți AICI):
Propaganda rusă la care se pretează președintele AUR George Simion vine probabil pe fondul exercițiilor militare desfășurate de țări din cadrul NATO pe teritoriul Republicii Moldova. De pildă, în data de 22 septembrie, s-a încheiat Exercițiul Multinațional "Scutul de Foc/Rapid Trident 2023", ce s-a desfășurat în Republica Moldova și la care au participat sute de militari moldoveni, români și americani. Iar în perioada 25 mai - 2 iunie, Armata Republicii Moldova a efectuat exerciții de apărare antiaeriană împreună cu Franța, Marea Britanie, România și SUA pentru a asigura securitatea celor aproape 50 de lideri care au participat la cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (EPC). Exercițiile, denumite "Bastion Aerian - 2023", s-au desfășurat pentru prima dată în Republica Moldova și au implicat peste 200 de militari moldoveni, francezi, britanici, români și americani ce au avut scopul de a "asigura protecția antiaeriană a obiectivelor desemnate în contextul summitului".